Kuulsuste halli valitud Klõtško ründas tänukõnes venemeelset USA poksitšempioni: kelle poolt sa õigupoolest oled?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Volodimir Klõtško.
Volodimir Klõtško. Foto: STAR-MEDIA via www.imago-images.de

Poksi kuulsuste hall sai nädalavahetusel juurde üheksa* liiget, kellest üks oli ka Ukraina tšempion Volodimir Klõtško. Kodumaal käiva sõja tõttu ei saanud raskekaalu kauaaegne valitseja aga USAs toimunud tseremooniale kohale sõita. 

Seetõttu edastas Klõtško oma soovid ja mõtted videosilla teel. Esimese asjana rääkis ta videos enda poksi juurde jõudmise teekonnast ja sellest, kuidas iga ringis saadud hoop, vastupidiselt levinud arvamusele, teda hoopiski arendas ja paremaks inimeseks muutis. Seejärel tänas ukrainlane neid inimesi, kes teda poksi kuulsuste halli valisid ning lisas, et tal on väga suur au kõikide kaasvõitlejate ees kõneleda. 

Kõikide, peale ühe...

«Leidub üks inimene, kellele mul on päris tõsine küsimus. Üks inimene, kes rikkus Ukraina seadusi, kui külastas Venemaa poolt okupeeritud Krimmi. See inimene on Roy Jones jr. Seega, Roy, kelle poolt sa tegelikult oled? Kas agressori poolt või siis nende poolt, kes kaitsevad oma õigust elule? Ma austan sind võitlejana, kuid sean tõsiselt kahtluse alla su moraalse kompassi,» heitis Klõtško ühes temaga kuulsuste halli valitud ameeriklasele kinda.

Jones juunior külastas Krimmi 2015. aasta augustis, kui kohtus Sevastopolis president Vladimir Putiniga. Tolle kohtumise käigus palus ameeriklane endale ka Venemaa passi, kuna see võimaldaks ta kergema vaevaga riigis äri ajada. Vähem kui kuu aega hiljem poksitšempioni soov täituski, kuid samaaegselt määrati Ukrainas talle riiki sissesõitmise keeld.

*Tegelikult pääseb poksi kuulsuste halli iga aasta kolm uut liiget, kuid koroonapandeemia tõttu 2020. ja 2021. aastal pidulikku tseremooniat ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles