Ukraina ajakirjaniku küsimus lükati tuimalt kõrvale: see on jalgpall, mitte poliitika (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kuigi kohtumine toimus Poolas, tekitasid staadionil viibinud ukrainlased omadele koduse tunde.
Kuigi kohtumine toimus Poolas, tekitasid staadionil viibinud ukrainlased omadele koduse tunde. Foto: Michal Dyjuk

Ukraina meeste jalgpallikoondis alistas laupäeval Rahvuste liiga B-divisjoni kohtumises Armeenia 3:0, kuid kohtumise enda asemel räägitakse Ukrainas rohkem mängujärgsest pressikonverentsist. 

Kuna Ukrainas käib sõda, toimus kohtumine hoopis Poolas Łódźis. Sellest hoolimata valitses staadionil sini-kollane atmosfäär, millele aitas kaasa ka hümni laulnud seitsmeaastane ukrainlanna Amelia Anisovõtš.

Kui Ukraina koondis oli kohtumise eel mässitud oma riigi lippudesse, siis Armeenia seevastu polnud nõus erinevate plakatite näol vastastele sõjaküsimuses toetust avaldama.

Ajakirjanik Irina Kozjupa otsustas sellest tulenevalt pärast kohtumist armeenlaste hispaanlasest juhendaja Joaquin Caparrose käest küsida. «See matš pidanuks algselt toimuma Ukrainas, kuid selle asemel kohtusite täna omavahel Poolas, kuna Venemaa ründas 24. veebruaril meie riiki ning see sõda on jätkuvalt käimas. Mida te tahaksite Ukraina koondisele ja üldse ukrainlastele öelda, sest Armeenia koondis ei soovinud kohtumise eel Ukrainale toetust avaldada?»

Vastust sellele küsimusele aga ei laekunudki, sest Caparrosele küsimuse tõlkimise asemel vastas pressikonverentsi läbi viinud moderaator mikrofoni: «See on jalgpallimäng, mitte poliitika.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles