Northug ei taha venelasi enam suusaradadel näha: kunagised dopingujutud on praegu toimuva taustal täiesti tühised

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Even Northug.
Even Northug. Foto: JENS SCHLUETER

Kuigi praegu teadaoleva informatsiooni kohaselt ei tohiks Venemaa suusataja algaval talihooajal rahvusvahelistel võistlustel starti pääseda, leiavad nii mõnedki Norra suusatajad, et neid ei tohiks automaatselt starti lubada ka siis, kui olukord Ukrainas päriselt maha rahuneb.

«Sel teemal on keeruline sõna võtta, kuid leian, et praegune [aina leevenev] suhtumine on vale. See, et sa tahad sporti tavaolukorras teistest asjadest lahus hoida, on tavapärane, kuid kuna Venemaa sportlased kuuluvad paralleelselt ka armee koosseisu, tuleb seda otsuste puhul samuti arvesse võtta,» vahendab Bergens Tidende esimest aastat Norra suusakoondisesse kuuluva Even Northugi lauseid.

«Mõistagi ei tule see, kui väga head Venemaa sportlased ei saa startida, suusatamisele kasuks, kuid selles pole midagi isiklikku. Tegemist on signaaliga, mis tuli ilmtingimata välja saata. Igal teol on oma tagajärg,» jätkas kahekordse olümpiavõitja Petteri noorem veli. 

Jätkuküsimusele, kas piirangud peaksid jääma alles ka siis, kui olukord Ukrainas rahuneb, vastas Even Northug resoluutselt. «Jah. Mina ei taha näha võistlustel ühtegi Venemaa lippu või sportlasi Venemaa dressis,» põrutas 2018. aasta U23 vanuseklassi MMi sprindi pronksimees. 

«Leidub ka neid Venemaa koondislasi, kellega ma suhtlen: need, kes inglise keelt räägivad, on minuga alati väga sõbralikud olnud. Seetõttu võib tunduda inetu minust, kui ütlen, et ei taha neid enam suusaradaddel näha. Aga kunagised dopingujutud, millest me varem oleme rääkinud, tunduvad praeguste sündmuste valguses juba täiesti tühised,» lausus 26-aastane Northug, kel MK-sarjast ette näidata üks poodiumikoht. Eelmisel talvel toimunud Dresdeni paarissprindis triumfeeris ta koos Helland Larseniga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles