Cristiano Ronaldo vägistamissaaga sai kohtus punkti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: PEDRO NUNES

Viiel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud Cristiano Ronaldo võib viimaks rahulikumalt hingata, sest USA kohtunik Jennifer Dorsey ei võtnud menetleda Kathryn Mayorga vägistamissüüdistust portugallase suhtes.

Mayorga tuli neli aastat tagasi lagedale väidetega, justkui oleks Ronaldo teda 2009. aastal ühes Las Vegase hotellis vägistanud. Süüdistuse kohaselt astus portugallane 13. juuni varahommikul Mayorgaga tahte vastaselt vahekorda. Sama kuupäeva pärastlõunal võttis Mayorga ühendust politseiga. Ta toimetati haiglasse, kus läbis standardse vägistamisohvritele tehtava kontrolli. Mayorga ei avaldanud politseile oma ründaja nime, piirdudes märkustega, et tegu oli avaliku elu tegelase ja sportlasega.

2010. aastal sõlmiti Ronaldo ja Mayorga vahel kokkulepe, mille kohaselt maksis Ronaldo ameeriklannale 375 000 USA dollarit, vastuteenena kirjutas Mayorga alla lepingule, mis keelas tal «väidetavast juhtumist» (just selline oli kokkuleppesse kirja pandud sõnastus – toim) ükskõik kellele ükskõik millistel tingimustel rääkida.

2018. aastal otsustas Mayorga siiski kohtuuksed avada, kui esitas portugallasele miljonitesse – väidetavalt kuni 25 miljonit – dollaritesse ulatuva kahjunõude. Nüüd leidis aga kohtunik Dorsey, et sellel nõudel pole alust, kuna naise kaasus oli üles ehitatud lekitatud ja varastatud konfidentsiaalsetele dokumentidele.

Ühtlasi tõstis kohtunik esile, et Mayorga advokaat Leslie Mark Stovall on kohtuprotsessi ajal käitunud ebaeetiliselt ja halvustanud nii USA õigussüsteemi kui ka vastasleeri.     

Kui Mayorga leer seda soovib, on neil võimalik otsus edasi kaevata San Francisco appelatsioonikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles