Ajalugu teinud Rump jäi legendaarsel Le Mans'i võidusõidul napilt esikümnest välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Martin Rump Le Mansi 24 tunni sõidul.
Martin Rump Le Mansi 24 tunni sõidul. Foto: Michael Kunkel

Martin Rump on esimene eestlane, kes osalenud legendaarsel Le Mans'i 24-tunni võidusõidul. Hardpoint Motospordi meeskonnas kihutanud Rump teenis LMGTE võistlusklassis 11. koha.

Kokku oli LMGTE Am arvestuses võistlustules 23 võistkonda ning Hardpoint püsis pikalt esikolmiku konkurentsis. Kahjuks tekkis pärast Rumbi vahetust nende Porchel probleem tagavedrustusega ning parandustele kulus enam kui kolm minutit aega.

Pikalt viiendat kohta hoidnud meeskond langes lõpuks 11. kohale. Viimased kolm ja pool tundi sõitsid masinaga eestlase tiimikaaslased Alessio Picariello ja Andrew Haryanto. Eelviimasel tunnil tegi viimane ka väikse väljasõidu. Kokku suudeti teha ööpäeva jooksul 338 ringi.

Kokku sai Rump võistlusest sõita seitse tundi, 45 minutit ja 24 sekundit. Selle jooksul läbis eestlane 114 ringi.

LMGTE Am klassis teenis võidu meeskond TF Sport, kellel õnnestus läbida 343 ringi. Karika said pea kohale tõsta Ben Keating, Henrique Chaves ja Marco Sörensen.

Üldarvestuses võtsid võidu Hypercar klassis Toyota Gazoo Racing tiimi kuulunud Sebastien Buemi, Brendon Hartley ja Ryo Hirakawa. Neil õnnestus parimatena läbida 380 ringi ning lähimat konkurenti edestati veidi vähem kui ringiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles