Asfaldil põrkavad vormelid tekitavad sõitjatele põrgupiinu

Karl Mihkel Eller
Copy
Max Verstappen võttis Bakuus karjääri 25. Grand Prix’ võidu, kuid esimese Aserbaidžaanis.
Max Verstappen võttis Bakuus karjääri 25. Grand Prix’ võidu, kuid esimese Aserbaidžaanis. Foto: Hamad Mohammed/AP/Scanpix

Aserbaidžaani pealinna Bakuu tänavatel viiendat korda toimunud Grand Prix’d alustas parimalt stardikohalt Ferrari sõitja Charles Leclerc, kes on tänavu kaheksast etapist kuuel kvalifikatsiooni võitnud. Paraku polnud sellest taas erilist tolku, sest alates aprilli algusest võidupõua all kannatav monacolane oli sunnitud ka Bakuus katkestama. Eraldi teemaks olid aga asfaldil põrkavad vormelid.

Üheksandal ringil jäi rajapervele Carlos Sainz (Ferrari), kelle vormelist kadus ootamatult jõud. See kutsus rajale virtuaalse turvaauto ning paljud sõitjad kasutasid võimalust rehvivahetuseks. Red Bullid aga peatust ei teinud, tegemist oli kommunikatsiooniveaga.

Pärast Red Bullide boksipeatust kerkis liidriks Leclerc, kuid 20. ringil ütles üles tema vormeli jõuallikas. Edaspidi oli Red Bullide jaoks võistlus lihtne: tuli loota, et autod peavad vastu, ning Verstappeni ja Sergio Péreze kaksikvõit oligi tõsiasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles