Papa rahakotist ei piisa? F1 sõitja võib oma koha vabastada tulevikulootusele

Karl Mihkel Eller
Copy
Nicholas Latifi.
Nicholas Latifi. Foto: Tofiq Babayev/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Williamsi F1 meeskond on hooaega alustanud tagasihoidlikult, kuid eriti kehvasti on see läinud nende kanadalasest sõitja Nicholas Latifil, kelle parimaks tulemuseks on seni 14. koht. F1 ekspert Tom Coronel teadis oma allikatele viidates, et alanud hooaeg jääb Latifile viimaseks ning järgmisel aastal liitub Suurbritannia tiimiga valitsev F2 meister Oscar Piastri.

Oma kolmandat F1 hooaega alustanud Latifi suurimaks eeliseks on läbi aegade olnud isa suur rahakott ning soomlaste Iltalehti karmil hinnangul poleks tal vastasel juhul kuninglikku klassi üldse asja.

Rikka kanadalase ajad F1s võivad peagi läbi saada. Nimelt on eelarvepiirangud kahandanud ka Williamsi tiimi võlgu ning nii pole neil ellujäämiseks enam hädavajalik papa Latifi rahaline tugi.

Suurte kogemustega Hollandi võidusõitja Tom Coronel teadis rääkida, et Williams peab plaani sõlmida järgmiseks hooajaks leping Piastriga, kes jäi pärast F2-sarja võitmist sõitjakohata.

Austraallane kuulub küll Alpine’i noorteprogrammi, kuid F1-sarjas talle kohta ei jagunud. Kuna Alpine’is jätkavad ka järgmisel hooajal Fernando Alonso ja Esteban Ocon, siis tuleb neil noorsõitjale uus koht leida ning nad on valmis Piastri aastaks Williamsile laenama.

Noorsõitja laenamine Williamsisse poleks midagi uut. Sõitis ju seal aastatel 2019–21 George Russell, kes on alates tänavusest Mercedeses. 80ndate tipptiimi ridades on varemgi oma tugevust pidanud tõestama mitmed noorsõitjad, näiteks Nico Rosberg ja Valtteri Bottas, kellest said hilisemad etapivõitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles