Aasta eest surmasuust pääsenud Eriksen: ma ei mõtle sellele enam, see ei takista mind

Postimees Sport
Copy
Christian Eriksen (paremal).
Christian Eriksen (paremal). Foto: IMAGO/Gonzales Photo/Scanpix

Pühapäeval möödus täpselt aasta eelmise suve jalgpalli EM-finaalturniiri ühest enim kõneainet pakkunud sündmusest, kus alagrupimängus Taani ja Soome vahel kukkus taanlasest poolkaitsja Christian Erikseni elutult pallimurule ning arstid tõid ta elule tagasi. Aasta hiljem on Eriksen taas tippvormis, kuulub koondisesse ja jätkab klubijalgpalli Inglismaa kõrgliigas. Ta ise kinnitab, et eelmisel suvel Kopenhaagenis juhtunule ta enam tagasi ei mõtle.

Eriksen arvab, et tema ümber toimunud draama muutis ta rahulikumaks. «Ma ei mõtle sellele enam, kui ma mängin. See kogemus on osa minust, see ei ole miski, mis mind tagasi hoiab,» vahendas tema sõnu Kronen Zeitung.

Reedel astus Eriksen Kopenhaageni Parkeni staadionile teist korda pärast kokkuvarisemist 2021. aasta EM-finaalturniiril. Pühapäeval möödus aasta draamast, mille tagajärjel 30-aastane mees tänu arstide kiirele tegutsemisele ellu jäi. Rahvuste liiga mängus kaotas Taani reedel 0:1 Horvaatiale.

Karjääri saab Eriksen jätkata ainult tänu sellele, et talle on nüüd paigaldatud südamestimulaator. Täna kohtub Taani Austriaga ning nende peatreenerile Ralf Rangnickile avaldab muljet, et poolkaitsja karjääri jätkab.

«Kui keegi talle aasta tagasi ütles, et ta võib nüüd jälle muretult mängida... on see positiivses mõttes ime,» ütles Rangnick rõõmsalt.

Taani peatreeneri Kasper Hjulmandi arvates on Eriksen muutunud rahulikumaks ja võtab asju pingevabalt. «Mulle tundub Christian praegu rahulikum. Ta on tänulik, et saab taas mängida,» ütles Taani meeskonna boss.

Käivad ka kuulujutud, et karjääri Inglismaa kõrgliigaklubis Brentfordis jätkanud Eriksen võib järgmisel hooajal liituda Tottenhamiga, kus ta mängis ka aastatel 2013–2020. Sellisele jutule oli Eriksenil vaid üks vastus: «Oodake».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles