Naine näitas meestele koha kätte, ent saavutamise kordamiseks võimalusi napib (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Linn Grant võitis esimese naisena meeste konkurentsis golfi võidutrofee.
Linn Grant võitis esimese naisena meeste konkurentsis golfi võidutrofee. Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Rootsis tehti nädalavahetusel spordiajalugu, kui kohalik 22-aastane golfar Linn Grant võitis esimese naisena Euroopa golfituuri osavõistluse. Tegemist oli võistlusega Skandinaavia Mixed, kuhu oli kutsutud mängima nii tippkonkurentsis mängivad mehed kui ka naised.

Turniiri korraldajad otsustasid nii meestel kui ka naistel mängida samal rajal, ent ainus erinevus oli tii-alade asukohas. Mehed alustasid rada veidike kaugemalt, et võrdsustada jõududevahekorda naistega. Naistel oli Halmstadis rajapikkuseks märgitud 5422, meestel seevastu 6402 meetrit. Keskmiselt tuli nõnda meestel mängida 54,4 meetrit pikemal rajal.

Neli päeva väldanud võistlusele läks ootamatult liidrikohal 22-aastane Grant, kes on tõusev täht naiste golfimaailmas. Enne Skandinaavia Openit paiknes rootslanna naiste maailma edetabelis 156. kohal, ent ta on rahvusvahelisel areenil pidanud ainult 12 võistlust. Siiski pidi ta heitlema näiteks meeste edetabelis 60. kohal paikneva Alex Noreniga ning endise maailma esinumbri ja koguni 338 nädalat esikümnes paiknenud Hendrik Stensoniga. Viimane on seejuures valitud 2023. aasta Ryder Cupi Euroopa meeskonna kapteniks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles