Maailmarekordit jahtiv kettaheitja: Kanter on minu eelmisest treenerist palju targem ja parem

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kristjan Ceh.
Kristjan Ceh. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Sel hooajal kolm Teemantliiga etappi võitnud 23-aastane kettaheitja Kristjan Ceh treenib eestlase Gerd Kanteri näpunäidete järgi. Võib-olla poleks see koostöö kunagi alanud, kui Cehi kallim poleks eestlannast vasaraheitja Anna Maria Orel.

Eelmiseks, Tokyo olümpiahooajaks treenis Ceh sloveeni Gorazd Rajher juhiste järgi. Koostöö sai äkilise lõpu kõigest paar nädalat enne olümpiat. Nimelt nõudis Rajher, et Cehi kallim Orel ei käiks nendega laagrites. Sellega polnud 23-aastane kettaheitja nõus.

«Anna Maria osales juba 2021. aasta talvises treeninglaagris. Püstitasin seal rekordeid ja tegin kvaliteetset trenni. Treener oli rahul. Lisaks oli treeninglaagriga seotud üks kutt Sloveenia kergejõustikuliidust ning ta ei öelnud, et ma ei suuda treeningutele keskenduda,» rääkis Ceh Iltalehtile.

Hooaja lähenedes muutus aga treeneri suhtumine. «Pärast esimesi võistlusi 2021. aasta mais sai Anna Mariast probleem. Treener ja mänedžer polnud minuga rahul, kuigi püstitasin 68.17-ga isikliku. Nad tahtsid mind kontrollida igal võimalikul viisil,» avaldas kettaheitja.

Niisiis polnud selline koostöö enam võimalik ning Ceh ütles oma treenerist ja mänedžerist lahti. Küsimusele, millised on tema suhted Rajheriga täna, vastas ta: «Me ei ole lähedased. Ta isegi ei tervita mind enam. Me pole rääkinud.»

Sel kevadel viis Ceh Sloveenia rekordi 71 meetrit ja 27 sentimeetrit peale, mis jääb sakslase Jürgen Schulti maailmarekordile (74.08) alla vähem kui kolme meetriga. Cehi arengule on kaasa aidanud tema uus treener Kanter, kelle püstitatud Eesti rekord on 2006. aastast 73.38.

«Kui võrdlen Gerdi oma eelmise treeneriga, siis ta on palju usaldusväärsem, targem ja oskab paremini treeningprogramme koostada. Tema teadmised on suurepärased,» lausus Ceh, kes võistleb järgmisel nädalal Jõhvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles