Kalev/Cramo esitas samuti avalduse Meistrite liigas mängimiseks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev/Cramo soovib ka tuleval hooajal fänne eurosarjaga rõõmustada.
Kalev/Cramo soovib ka tuleval hooajal fänne eurosarjaga rõõmustada. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel hooajal esimese Eesti klubina FIBA Meistrite liiga põhiturniiril mänginud BC Kalev/Cramo loodab Euroopa tugevuselt teises-kolmandas eurosarjas kaasa lüüa ka tuleval aastal.

Tõsi, praegu on olukord veidi keerulisem. Kalev/Cramo jäi Eesti meistrivõistlustel alles kolmandaks, mis tähendab, et eelisõiguse saavad neid edestanud Tartu Ülikool Maks & Moorits ning tšempion Pärnu Sadam. Neist viimased avaldasid samuti täna soovi, et Meistrite liigas kaasa lüüa.

«Avalduse võivad esitada kõik. See ei tähenda, et nad sinna saavad. Eelisjärjekorras on meister, teine koht, siis kolmas ja nii edasi,» avas Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask tausta Postimehele.

Kõik soovijad peavad sarja juhtidele avalduse saatma hiljemalt 17. juuniks. Umbes nädal hiljem peaks selguma, kes Meistrite liigas püünele pääsevad. Lisaks pannakse siis paika, kuidas jagunevad kohad otse põhiturniirile ja kvalifikatsiooni formaat.

Kui esimest sõela läbida ei õnnestu, on võimalik esitada avaldus osalemaks nõrgimas eurosarjas, FIBA Europe Cupil. Muide, selle liiga põhiturniirile langevad otse meeskonnad, kes Meistrite liiga kvalifikatsioonist läbi ei murra.

Tartlased soovivad ilmselt jätkata mullu loodud Põhja-Euroopa liigas (ENBL). Nii Kalev/Cramo kui ka Pärnu on mõista andnud, et neile sobiks nii Meistrite liiga kui ka Europe Cupi väljund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles