UEFA kaalub eurohooaja algusesse uut ja eksklusiivset turniiri

Toimetas Karl Juhkami
Copy
UEFA logo.
UEFA logo. Foto: DENIS BALIBOUSE

Kui siiani on Euroopa jalgpallis kehtinud tava, et suurte klubide eurohooaja avab valitseva Meistrite liiga ja Euroopa liiga tšempioni vastasseis UEFA Superkarika raames, siis kahe aasta pärast võidakse see loogika pea peale pöörata.

Nimelt kirjutab Prantsusmaa väljaanne L'Equipe, et Euroopa jalgpalliliit (UEFA) plaanib 2024. aasta suvel luua nelja võistkonna osalusega «avatud turniiri», mille üks osaleja oleks valitsev Meistrite liiga võitja. 

Tagatubadest ammutatud informatsiooni kohaselt toimuks eksklusiivne miniturniir USAs ning ülejäänud kolm osalejat oleks «teised väga edukad võistkonnad», mida iganes säärane fraas endast kujutama peaks.

Ühtlasi tähendaks muudatus, et UEFA vabastaks Meistrite liiga võitja Superkarika finaali kohustusest. Ajaloo prügikasti toda turniiri siiski ei visata, vaid ideekava näeb ette, et Euroopa liiga võitjale astuks seal edaspidi vastu hoopis Konverentsiliiga võitja.

Illustreerimaks: kui säärane muudatus hakkaks kehtima juba uuest hooajast, kohtuks UEFA Superkarika finaalis Frankfurdi Eintracht ja AS Roma.

Kui uudisteagentuur AFP Euroopa jalgpalli katuseorganisatsioonilt kuulujuttude kohta küsis, vastati neile: «Selline idee on tõesti laual, kuid mitte midagi pole veel otsustatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles