F1 suur probleem valmistab Bottasele muret: ei tohiks olla nõnda, et lihtsalt sõitmisega vigastame end

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Xavi Bonilla / Dppi/Dppi/SCANPIX

Läbi terve tänavuse F1 hooaja on räägitud hüplevatest vormelitest. Kui esimesed võidusõidud ei valmistanud liiga palju muresid, siis nüüd on sõitjate tervis hakanud lihtsalt halvenema.

F1-s võeti tänavusest hooajast kasutusele nn maaefektiga autod. See tähendab, et õhk hakkab auto all kiiremini liikuma ja see suunatakse läbi Venturi tunnelite. Seal tekkiva alarõhuga imetakse auto paremini maapinna külge. Murekohaks selle tehnoloogia juures on just pikkadel sirgetel tekkiv põrkumine, mis tänavu väga eredalt silma paistab.

Viimasel GP-l Aserbaidžaanis tuli võistlejatel täiskiirusel kihutada enam kui kaks kilomeetrit pikal sirgel. Seal läks hüplemine aga väga ebameeldivaks ning mitmed võidusõitjad piinlesid valude küüsis. Kõige hullemini kommenteeris enda probleemi Hamilton, kes ei suutnud isegi autost välja tõusta.

Soome vormeliäss Valtteri Bottas kinnitas, et tegemist on väga suure murekohaga. «Olen näinud, kui valus see sõitjatele on. Mõnele veidi rohkem, aga siiski on see probleem. See teema on muutunud üha tõsisemaks ning F1 juhtkonnas arutatakse selle üle järjest enam,» lausus Bottas.

«Liiga kaua ei saa nõnda edasi sõita. Ei tohiks nõnda olla, et lihtsalt sõitmisega vigastame end. Oleme enda seisukoha FIA-le edastanud ning soovime näha muutusi.»

Ilmselt läheb veel mõned nädalad aega, kui reaalseid muutusi näha saab. Järgmine F1 etapp sõidetakse aga juba järgmisel nädalavahetusel Kanadas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles