Venemaa jalgpallikoondise endine kapten: võib-olla pannakse mind vangi või tapetakse, aga olen Ukraina sõja vastu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Igor Denisov.
Igor Denisov. Foto: VASILY MAXIMOV/Scanpix

Venemaal pole liiga palju sportlasi, kes julgeksid avalikult Ukraina sõja vastu midagi öelda. Nende hulka ei kuulu Venemaa jalgpallikoondise endine kapten Igor Denisov, kes andis pika intervjuu kohalikule jalgpalliajakirjanikule Nobel Arustamjanile.

Denisov oli Ukraina sõja teemadel väga avatud ja mõistis täielikult hukka Vladimir Putini tegevuse. Endise jalgpalluri hinnangul on samuti õiglane, ent nende spordile on määratud erinevad sanktsioonid.

«Oleme kõik sellega seotud, mis praegu toimub. Ukrainas toimuv on täiesti kohutav ja meie oleme selles süüdi. Tegelikult võiks meid isegi rohkem karistada, sest kaos peab lõppema. Võib-olla pannakse mind selle eest vangi või isegi tapetakse, aga olen selle sõja vastu,» lausus Denisov Arustamjani videoblogis.

«Olen endiselt natuke hirmul, aga ei kavatse end peita. Ma ei kavatse Venemaalt lahkuda, sest ei soovi seda lihtsalt teha. Kuidas ma saaksin vaikida praeguses olukorras?» lisas mees, kes on igasuguse sõja vastu ja ei suudaks ise midagi sarnast kunagi teha.

Endine jalgpallur mõtles Ukraina sõja juures ka enda perekonnale. «Arutasime naisega, et mis oleks saanud olukorras, kus meie lapsed olnuksid 18-, 19-, 20-aastased. Nad oleksid meie pojad saatnud samuti sinna. See on täielik õudus.»

Peaaegu kaks tundi kestnud vestluse jooksul peatus Denisov erinevatel teemadel. Ta kinnitas, et soovib kindlasti ka tulevikus Venemaal elada, kuna see on ikkagi tema kodu. Siiski soovib jalgpallur, et ta saaks kodumaal elada normaalsetes tingimustes.

Karjääri jooksul ainult Venemaa klubisid esindanud Denisov krooniti neljal korral koduliiga meistriks. Lisaks sellele õnnestus tal võita Peterburi Zenidiga 2008. aastal UEFA karikasari (hilisem Euroopa liiga) ja järgneval hooajal ka UEFA superkarikas. Venemaa koondist esindas mees 54 korda, ent poolkaitsjal jäi väravaarve avamata. Siiski õnnestus tal kanda mitmel korral kaptenipaela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles