Eesti rahvusnaiskond võttis kodus Sloveenialt magusa revanši

Postimees Sport
Copy
Kertu Laak (keskel, nr 11).
Kertu Laak (keskel, nr 11). Foto: Sander Ilvest

Eesti naiste koondis sai Euroopa Hõbeliigas kirja 3:2 (27:25, 25:20, 25:27, 23:25, 15:10) võidu, kui teist korda mindi vastamisi Sloveeniga.

Täna olid Eesti naiskonna rünnakutel Kertu Laaki hästi toetamas ka nurgaründajad Kristiine Miilen ja Silvia Pertens ning temporündaja Eliise Hollas. Laak panustas 25 punkti (+17), Miileni arvele kanti 19 punkti (+13) ning Pertens ja Hollas lisasid kumbki 14 silma (+7 ja +11) ning Liis Kullerkann tõi 8 punkti (+5). Sloveeniale tõi Mija Šiftar 23 silma (+10).

Eesti naiskonna vastuvõtt oli 39%, rünnakuid lahendati 44-protsendiliselt, blokist saadi 10 punkti (6 läks Hollase arvele), servil löödi 10 ässa ja eksiti 13 pallingul. Sloveenia vastuvõtt oli 47%, rünnak 42%, blokist saadi 13 ja servilt 8 punkti (13 viga).

Eesti on nüüd alagrupis kahe võidu ja kahe kaotusega kolmas, Sloveenia langes neljandaks.

Peatreener Alessandro Orefice ütles, et pärast mitut kaotust on võit äärmiselt oluline. «Olen väga õnnelik, et saime võidu kätte. Hea meel on nii mängijate kui staffi üle, sest kõik on teinud meeletult tööd. Astusime sammu edasi ja mängijad on kindlasti nüüd veelgi enesekindlamad. Täna oli vähem hetki, kus oli hirmu, kuigi mäng käis palju üles-alla,» sõnas peatreener Eesti võrkpalliliidule antud intervjuus.

«Kindlasti kiidan kõiki mängijaid, Kertu on saanud väga suure koormuse ja temal oli kindlasti füüsiliselt väga raske, aga ta pidas vastu ja kiitus talle. Milkaga (Kristiine Miilen-toim) olen palju rääkinud ja tema oli täna samuti oma õigel tasemel, mis teeb rõõmu. Nurgast saime head abi ka Silvialt, kes kuulus esmakordselt algkoosseisu ja oli algusest saati oma ülesannete kõrgusel, tal on soovi veel areneda ja juba olemas tehniline põhi ning hea füüsis. Nüüd on meil enne järgmist mängu väike paus ja mängijad saavad kaks vaba päeva,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles