Bolšunov usub norralaste toetusse: nad räägivad teist juttu, aga me ei tea, kes neid kontrollib

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Venemaa murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov tunnistas, et lääneriikide sportlaste kommentaarid Venemaa kohta tekitavad temas veelgi suuremat põlemist. 

Lõppenud hooajal viskas FIS Venemaa sportlased Ukraina sõja tõttu MK-sarjast välja. Uue hooaja kohta pole otsust tehtud.

Pekingi olümpiamängude parim suusataja Bolšunov sellele praegu ei mõtle. Ta teeb kõvasti trenni ning on täis motivatsiooni. Nüüd veel rohkem kui kunagi varem. «Kui konkurendid räägivad, et Venemaa sportlasi ei tohiks rahvusvahelisele areenile lisada, tahad saada veelgi tugevamaks,» lausus ta.

Venelase sõnul pole ükski konkurent talle seda isiklikult siiski öelnud. «Sotsiaalmeedias olen küll tavalistelt inimestelt sõnumeid saanud, aga mitte sportlastelt. Samamoodi on meid palju ka toetatud. Kõik inimesed on erinevad: mõned on head, mõned halvad.»

Ühtlasi on Bolšunov veendunud, et norralased ei ole tegelikult venelaste vastu, kuigi avalikult nõuavad nad Venemaale võistluskeeldu. «Võib-olla sunnitakse neid seda ütlema. Me ei tea, kes neid kontrollib. Olen kindel, et seesmiselt tahavad nad meiega võistelda nagu meie tahame nendega,» lausus Bolšunov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles