Endisest hiilgusest unistav Manchester Unitedi väärtus teeb vähikäiku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchester United kodustaadion Old Trafford.
Manchester United kodustaadion Old Trafford. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Inglismaa jalgpallihiid Manchester United pole viimastel aastatel liiga palju õnnestunud ning see on jätnud jälje ka nende väärtusele.

United palkas kevadel meeskonna uueks peatreeneriks Amsterdami Ajaxiga suurepäraseid etteasteid näidanud Erik Ten Hagi. Nõnda loodetakse panna alus Inglismaa meistritiitlile, mida suudeti viimati võita 2013. aastal.

Viimane hooaeg Ralf Rangnicki juhendamisel oli täielik kaos. Inglismaal lõpetati hooaeg kuuendal kohal ning see tähendas, et jäädi eemale ka UEFA Meistrite liigast. See on suur kaotus klubile, kuna Meistrite liiga toob enda kaasa suure sissetuleku.

Nõnda on Unitedi väärtus börsil langenud läbi aegade madalaimale tasemele. Ühe aktsia eest tuleb hetkel välja käia 10,62 eurot, mis on näiteks mulluse oktoobriga võrreldes 47 protsenti langenud. Klubi väärtus on langenud lausa 1,5 miljardit eurot.

Ekspertide hinnangul on kehvad esitused vaid üheks faktoriks, mis on säärase languse tekitanud. Lisaks sellele on praegune turg üldiselt ebastabiilne. Lisaks sellele on nende staadion juba väga vana ning paljud inimesed leiavad, et United vajaks sootuks uut koduväljakut. Nende hulgas on ka endine Unitedi legend Gary Neville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles