Ukraina kapten kannab riideeset, mis saadab venelased ainuvõimalikku kohta (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Andri Jarmolenko.
Andri Jarmolenko. Foto: Robert Perry/Scanpix

Ukraina jalgpallikoondise kapten Andri Jarmolenko on olnud alates kodumaal puhkenud sõda väga otsekohene. Ka Ukraina koondises mängides kandis ta sokke, millega edastas sõnumit Venemaa vägede suunas.

Sel nädalal pidas Ukraina Rahvuste liiga kohtumise Iirimaaga. Kuigi mäng lõppes 1:1 viigiga, siis on Ukraina B-divisjoni 1. alagruppi 7 punktiga juhtimas. Nõnda said ukrainlased jalgpalliväljakul ammutatud hea emotsiooniga puhkama minna.

Ukraina jalgpallikoondise tegemistest kajastab videolõike aga Youtube'i kanal VZBIRNA, mis oli ka seekord kohal. Videopildist jäi aga silma Jarmolenko, kes kandis huvitava sõnumiga sokke. «Vene sõjalaev, käi p****e!» oli kirjutatud Jarmolenko sokkidele.

Teatavasti sai see sõnum kuulsaks 24. veebruaril, mis Venemaa väed alustasid sissetungi Ukrainasse. Kohe esimesel päeval jõudsid Venemaa väed Zmeinõi ehk Ussisaare, mida kaitsesid mitmed piirivalvurid. Venemaa väed soovitasid ukrainlastel relvad kõrvale panna, ent Ukraina piirivalvur lausus selle peale kuulsad sõnad.

Audiovestluse alguses on Vene sõjalaeva hoiatus: «Siin sõjalaev. Ma kordan, siin Vene sõjalaev. Soovitan teil relvad maha panna ja alla anda. Muidu teid pommitatakse.»

Seejärel on kuulda Ussisaart kaitsnud sõduri sõnu: «Ongi kõik.» Ta küsib kaassõdurilt, kas ta peaks nad p****e saatma. «Igaks juhuks,» vastab teine.

Nõnda kostavad väidetavalt sõduri viimased sõnad Ussisaarelt: «Vene sõjalaev, käi p****e!»

Pärast seda on antud loosungit kandnud endaga mitmed inimesed. Nende hulgas ka näiteks Eesti koomik Ari Matti Mustonen, kes lasi antud teksti endale jalale tätoveerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles