Kohtunike hooletus seadis teivashüppe valitseja Duplantise elu ohtu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Armand Duplantis võitis võistluse, kuid elas üle suure ehmatuse.
Armand Duplantis võitis võistluse, kuid elas üle suure ehmatuse. Foto: BEATE OMA DAHLE/AFP/Scanpix

Oslo kergejõustiku Teemantliiga etapil lahvatas teivashüppesektoris skandaal, sest ala valitseja Armand Duplantis võinuks saada tõsiselt vigastada.

Eile õhtul peetud võistlusel ilmataat ei halastanud. Norras sadas vahelduva eduga vihma, kuid alad üritati läbi viia. Õhtu säravaima tulemuse eest hoolitses Duplantis, kes küündis ainsana 6 meetrini, ületades 6.02. Aga mõõduvõtt võinuks saada traagilise pöörde.

Kohtunikud üritasid märgades oludes tõukekasti kuivana hoida, kuid unustasid ühe hüppe eel sinna rätiku. Tegemist oli 5.92 peal teise katsega. Duplantis oli silmanähtavalt vihane.

«Skandaal! See on eluohtlik,» ütles teivashüppestaari agent Daniel Wessfeldt võistluse järel Aftonbladetile. «Inimlik eksimus, kuid seda ei tohiks juhtuda.»

Kolmandal katsel sai Duplantis 5.92st jagu ning ületas ka 6.02. Lisaks tegi ta kaks üritust 6.10 peal, ent jättis siis võistluse pooleli.

«Augus oli palju vett ja nad üritasid sellest vabaneda. Nad kuivatasid mitu korda ja ühel puhul unustasid rätiku maha. Nad vabandasid, aga nii juhtus,» kirjeldas Duplantis juhtunut. «See oli väga hirmutav ja ohtlik. Olen lihtsalt õnnelik, et jäin terveks.»

Teise-kolmanda koha jagasid 5.80 ületanud norralased. Katsete võrdluses edestas Sondre Guttormsen kaasmaalast Pål Haugen Lillefosset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles