Midagi uut: MM-sarja pilgatuim sõitja jäi Keenia ralli eel väga tagasihoidlikuks

Postimees Sport
Copy
Gus Greensmith.
Gus Greensmith. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Tänavu mitme autoralli MM-etapi eel julgeid eesmärke välja hõiganud Gus Greensmith läheb Keeniasse hoopis vaoshoitumalt.

Suurbritannia sõitja sai esimese võimaluse Fordi WRC-autoga 2019. aastal. Tänavu kihutab ta teist hooaega järjest M-Spordis täiskohaga. Greensmithiga käivad kaasas jutud, et ta sai võimaluse tänu isa rahakotile. Ilmselt on tegemist MM-sarja enim pilatud rallimehega.

25-aastase Greensmithi parim tulemus, neljas koht pärineb mulluselt Keenia rallilt. Tänavu on ta paaril korral välja hõiganud, et tahab poodiumi eest võidelda, ent reaalset võimalust pole selleks tekkinud. Nüüd tõmbas ta ka ise veidi tuure maha.

«Praegu pole päris õige aeg poodiumist rääkida. Ma tean, et meil on kiirust, aga peame selle üles leidma ja alles siis saame tulemusest rääkida,» ütles Greensmith wrc.com-ile.

«Ja jutt käib ju Safari rallist, kus võib kõike juhtuda. Väga palju autosid võib jääda raja äärde ainuüksi ühel katsel. Samas võivad sõitjad olla ettevaatlikud ja rahulikult läbi tulla. Sel võistlusel on raske tempot valida, tuleb silmas pidada ka tehnilist poolt.»

Keenia mõõduvõtu muudab huvitavaks tõik, et sõitjatel pole võimalik selleks testida. Greensmith vaatas kaardilugeja Jonas Anderssoniga mulluse hooaja pardavideod üle ja sellega suuresti ettevalmistus piirduski.

«Eelmisel aastal oli Keenia edukas kogu tiimile. Tegime Itaalias häid samme edasi ja liigume soovitud suunas. Me kõik tahame tugevat tulemust,» lisas Greensmith veidi enesekindlamalt.

Keenia ralli toimub 23.–26. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles