Tänak enne Keenia rallit: loodetavasti saame Sardiinia võidule ehitada hea tulemuse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Sardiinia rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Sardiinia rallil. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Tuleval nädalal võtavad autoralli MM-sarja vägevemad mehed mõõtu Keenias. Sardiinias triumfeerinud Ott Tänak on positiivselt meelestatud.

«Eelmise aasta Safari ralli oli imeline seiklus, aga samas suur väljakutse. Eeldasime, et sellest tuleb väga nõudlik etapp. Nii ka läks, teed olid ebatasased, maastik keeruline ja liiv pehme. Lisaks oli tehnilise poole pealt väga keeruline. Ootame tänavu sama,» rääkis mullu kolmanda kohaga lõpetanud Tänak pressiteates.

«Nagu alati on meie esimene eesmärk auto ühes tükis hoida ja finišisse toimetada. Seal on võimalik 100 protsenti suruda, aga samas tuleb olla ettevaatlik, et mitte masinale viga teha. Loodetavasti saame Sardiinia võidu pealt Keenias hea tulemuse ehitada.»

Nagu ikka roolib teist Hyundai i20 hübriidautot Thierry Neuville. Muide, belglane on MM-sarja kokkuvõttes 65 punktiga teine, kolmandal kohal olev Tänak kaotab talle kolm silma.

«Eelmise aasta Keenia pakkus häid mälestusi. See oli korralik seiklus, kus saime avastada riiki, kultuuri, kaunist maastikku ja metsikut loodust. Kahjuks lahkusime pettumusega, sest juhtisime, võitnuks kindlalt ralli, kuid pidime pisikese vea tõttu katkestama,» meenutas Neuville, kes jäi mullu liidrikohalt 15. katsel summuti probleemi tõttu raja kõrvale.

Kolmanda masina hõivab sel korral Oliver Solberg, kes pidi Portugalis ja Sardiinias loovutama koha Dani Sordole. 20-aastane sõitja oli Keenias stardis ka mullu, ent oli samuti sunnitud katkestama.

«Kuigi 2021. aastal ei läinud hästi, ootan võistlust väga, sest riik ja sealsed fännid on imelised. Sel aastal saame uue võimaluse ja soovime seda ära kasutada. Eesmärk on leida hea rütm, hoida auto ühes tükis ja teenida tiimile hea tulemus,» märkis Solberg.

Tiimipealik Julien Moncet lisas: «Keenia ralli on üks ohtlikumaid. Katsed on halastamatud ja ainuüksi finišeerimist võib pidada saavutuseks. Samas on meil usk enda autodesse, ekipaažidesse ja kogu võistkonda. Eesmärk on säilitada viimastel rallidel seatud standardid ehk võidelda taas võidu eest.»

Safari ralli toimub 23.-26. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles