Neljapaat pääses MK-etapil A-finaali, maailmameistriga sõitnud Taimsoo jäi esimesena selle ukse taha

Copy
Suvisel Tokyo olümpial käinud neljapaadist olid MK-etapil stardis vaid Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson.
Suvisel Tokyo olümpial käinud neljapaadist olid MK-etapil stardis vaid Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson. Foto: Piroschka van de Wouw/Reuters/Scanpix

Sel nädalalõpul peetakse Poolas Poznanis sõudmise MK-etapp. Stardis on ka paar Eesti paatkonda.

Meile kõige rohkem kuulsust toonud paariaeruline neljapaat on saanud üsna uue näo. Poolas võisteldakse koosseisus: eessõudja Johann Poolak (Pärnu SK Kalev), tema järel olümpiamedalimehed Tõnu Endrekson (Pärnu SK), Allar Raja (Pärnu SK Kalev) ja nooruke Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia).

Reedel peetud eelsõidu lõpetasid eestlased kolmandana. Esikoha noppinud Šveitsile kaotati 6,23 ja Poola esimesele võistkonnale 5,74 sekundiga. Otse A-finaali pääses mõlemast pundist vaid parim.

Laupäevases vahesõidus saadi teine koht ning pääseti A-finaali. Esimeses vahesõidus oli neist parem vaid Hiina kvartett, kolm sekundiga edestati sakslasi, kel tuleb leppida B-finaaliga. A-finaal on kavas pühapäeval kell 14.23.

Vahesõidu tulemused:

Foto: worldrowing.com

Eelsõidu tulemused:

Foto: Kuvatõmmis

Huvitava eksperimendi võttis ette kogenud Kaspar Taimsoo. Poznanis ühendas ta jõud 2009. aasta paarisaeru kahepaadil maailmameistriks kroonitud Stephan Krügeriga. Eri riikide atleetide ühte paati saamine nõudis omajagu bürokraatiat, kuid sai paika. Meeste sõnutsi viis neid kokku vana sõprus ja soov end karjääri lõpus tippkonkurentsis võrrelda.

Eesti-Saksamaa duo oli veel paarisaeruliste kahepaatide kolmandas eelsõidus. Viieliikmelises pundis edestati üht paari. Neljas koht viis Taimsoo ja Krügeri õhtusesse vahesõitu, kus kindlustati pääsemine poolfinaali.

Esimeses poolfinaalis jäädi aga neljandaks ning nii tuli leppida B-finaaliga, A-finaali pääsemiseks pidanuks tulema kolmandaks. Poolfinaalis olid kolm esimest teistest aga selgelt üle ning Taimsool ja Krügeril oli tükk tegemist, et USA paatkond enda taga hoida. B-finaal on kavas pühapäeval 10.05.

Poolfinaali tulemused:

Foto: worldrowing.com

Eelsõidu tulemused:

Foto: Kuvatõmmis

Kergekaalulisel paarisaerulisel kahepaadil on tules Ander Koppel (Pärnu SK Kalev) ja Elar Loot (SAK Tartu). Nemad lõpetasid oma, esimese eelsõidu kolmanda kohaga ning pääsesid läbi vahesõidu poolfinaali. Teises poolfinaalis tuli neil leppida viienda kohaga, edasipääsust jäi lahutama kümme sekundit. Ka nemad tulevad pühapäeval starti B-finaalis.

Poolfinaali tulemused:

Foto: worldrowing.com

Eelsõidu tulemused:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles