Venemaa sportlased soovisid ukrainlannast maailmameistri surma

Postimees Sport
Copy
Hanna Rizatdinova.
Hanna Rizatdinova. Foto: Sille Annuk/Tartu Postimees/Scanpix

Iluvõimlemise maailmameister, ukrainlanna Hanna Rizatdinova rääkis avameelselt Venemaa sportlaste ähvardustest pärast seda, kui ta toetas üht Iisraeli võimlejat. Noored Vene iluvõimlejad soovisid Rizatdinova surma.

Rizatdinova on nüüdseks karjääri lõpetanud, kuid talle pakkus heameelt, kui Tokyo olümpiamängudel võitis kulla Iisraeli esindaja Linoy Ashram. Ta õnnitles avalikult Ashramit, kuid sattus seejärel venelaste vihkamise alla. «Olin tema võidu üle väga rahul, sest ükskord muutus meie spordis midagi,» ütles Rizatdinova YouTube'i postitatud videos.

Ashram võitis naiste olümpiakulla kahe Venemaa ja ühe Valgevene iluvõimleja ees. Ashram katkestas venelaste võiduseeria olümpial alates 2000. aastast.

Rizatdinova sõnul sai ta venelastelt vastikuid sõnumeid. «See oli esimene kord, kui kogesin nende agressiooni. Nad olid tavalised 14–16-aastased võimlejad Venemaalt, kes kommenteerisid: «Kuidas te julgete, meie võimlejad on parimad,» ütles Rizatdinova.

Tema surma soovisid ka noored Venemaa iluvõimlejad, teatas endine tippiluvõimleja. «Ühtlasi tuletan meelde, et ükski Venemaa võimleja pole Ukrainale toetussõnagi avaldanud. Üldiselt toetab valdav enamik Venemaa ja Valgevene sportlasi nende režiimi,» lisas ukrainlanna

Rizatdinova lõpetas enda võistluskarjääri 2017. aastal 24-aastaselt. Ta võitis 2016. aastal Rios olümpiapronksi ja 2013. aastal MM-kulla. Ka Tokyo olümpial võidutsenud Ashram otsustas kaks kuud tagasi 23-aastaselt tippspordiga lõpparve teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles