Lewis Hamilton rääkis avameelselt tervisemuredest

Karl Mihkel Eller
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: ANDRE PICHETTE/EPA/Scanpix

Eelmisel nädalal Bakuus toimunud F1-sarja etapi Grand Prix järel oli näha, kuidas seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton tuli autost välja valugrimassides. Mercedese sõitjal valutas vormeli pöörase põrkamise tõttu selg ning teda vaevavad ka peavalud. Enne Kanada etappi ütles ta meediale, et on ilmselt nädalaga kasvus kaotanud ja võtab valuvaigisteid, kuid suhtub tervisemuredesse tõsiselt.

«Põrutuste osas on mul viimastel kuudel kindlasti palju rohkem peavalusid olnud, kuid ma pole sellega seoses spetsialisti poole pöördunud. Ma ei võta seda liiga tõsiselt, olen lihtsalt võtnud valuvaigisteid,» ütles Hamilton Montrealis Kanada etapil, kirjutas Autosport.

Hamiltoni sõnul on tal raske rohkem rõhutada, kui oluline on tervis F1 sõitjatele. «Ma arvan, et meil on siin suurepärane spordiala. Kuid ohutus peab olema kõige tähtsam. Kindlasti tunnen, et olen sel nädalal veidi lühem. Diskid [seljas] ei ole praegu kindlasti kõige paremas vormis. Pikaealisusele see kaasa ei aita,» lisas Hamilton.

37-aastane Hamilton ei usu, et sel hooajal tekkinud tervisemured tulenevad ealistest iseärasustest. «Ma arvan, et see ei ole üldse vanusega seotud. See on lihtsalt sellepärast, et tekkivad verevalumid võivad olla üsna tugevad. Tugevad löögid võistluse jooksul seljale ja kaelale on raske koormus,» ütles Hamilton.

Hamilton näitas Montreali ringrajal toimunud reedestel vabatreeningutel vastavalt kaheksandat ja 13. aega. MM-sarja punktitabelis on britt 62 punktiga kuuendal kohal. Tema tänavune parim tulemus pärineb avaetapilt Bahreinist, kui ta tuli kolmandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles