Korvpalliliidu võistluste juht: Ukraina klubid toovad Eesti-Läti ühisliigasse elevust, lisaks Prometeile on veel huvilisi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Prometei hakkab enda kodumänge mängima Riias, ent välistatud pole ka Eestis mängimine.
Prometei hakkab enda kodumänge mängima Riias, ent välistatud pole ka Eestis mängimine. Foto: Dmytro Smolyenko/ZUMAPRESS.com/SCANPIX

Eesti-Läti korvpalli ühisliigaga liitub tuleval hooajal ka Ukraina tippklubi Slobožanske linnas tegutsev Prometei. Antud samm tõstab selgelt liiga taset, sest Prometei näol on tegemist meeskonnaga, mis jõudis möödunud hooajal Meistrite liiga 16 parema hulka, ent jättis mängimise kodumaal alanud sõja tõttu pooleli.

Prometei liitumine Eesti-Läti ühisliigaga on täiesti mõistetav, sest hetkel pole teada, millal võiks Ukrainas turvaliselt taas meistrivõistlustega jätkata. Ukraina meedias arutatakse, et laual on võimalus, kus meistrivõistlused toimuvad eriformaadis. Lisaks oleks vaja leida Lääne-Ukrainas kaks ohutut paika korvpalli mängimiseks, ent ilmselt oleks tase ikkagi üsna kesine, kuna paljud ei soovi hetkel Ukrainas üldse viibida.

Nõnda ongi Prometei leidnud Eesti-Läti ühisliiga näol endale ajutise alternatiivi. Kas lähiajal võib veel oodata sarnaseid sõnumeid, et Ukraina meeskond liitub ühisliigaga? Seda selgitab juba lähemalt Eesti korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles