Leclercil ei õnnestunud Kanadas karmist karistusest pääseda

Karl Mihkel Eller
Copy
Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Ferrari F1 meeskond kinnitas, et Bakuu etapi mootoririkke tõttu katkestanud Charles Leclerci vormelil viimati kasutatud mootor on defektne. Kui esialgu loodeti, et Kanada etapiks tuleb jõuallikal välja vahetada vaid mõned osad ning monacolane pääseb karistusest, siis nüüd selgus, et Leclerc peab pühapäeval startima kümme kohta tagantpoolt.

Esialgu vahetas Ferrari Leclerci vormeli mootoril välja sisuliselt kõik detailid, mis ei toonud kaasa karistust. Rahvusvaheline autoliit (FIA) kinnitas reedel, et muudatused jäid reeglite piiresse. Eesti aja järgi laupäeva hommikuks selgus aga, et asendust vajas ka jõuallika elektroonika ning see tähendas karistust stardirivis.

Kuigi Max Verstappen (Red Bull) näiteas reedel Montrealis vabatreeningutel parimaid aegu, suutis Leclerc lõpetada päeva paremuselt teise ajaga, hollandlase parimale ajale jäi tal alla 0,081 sekundiga.

Kuigi Leclerc langeb praegu stardiruudustikus kümme kohta, võib Ferrari vastu võtta otsuse, et monacolane alustab võistlust veelgi kaugemalt ning tema vormelil tehakse veel olulisi muudatusi, mis tähendavad karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles