Venemaa tennisist nihverdas keelust mööda ja tuleb Wimbledonis platsile

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Natela Dzalamidze esiplaanil.
Natela Dzalamidze esiplaanil. Foto: IMAGO/Mathias Schulz/Scanpix

Venemaal sündinud ja üles kasvanud tennisist Natela Dzalamidze leidis viisi, kuidas vaatamata keelule Wimbledoni suure slämmi turniiril kaasa lüüa.

Ala ühe suurima mõõduvõtu korraldajad teatasid juba mõnda aega tagasi, et Ukraina sõja tõttu ei luba nad osaleda Venemaa ja Valgevene sportlastel. Dzalamidze nihverdas endale aga Gruusia kodakondsuse. Seega saab ta Wimbledonis paarismängus platsile tulla.

Veel eelmisel suure slämmil, mais Prantsusmaa lahtistel võistles Dzalamidze koos kaasmaalase Kamilla Rahhimovaga. Varasemaltki on ta paaris olnud teise venelannaga, ent nüüd tuli leida alternatiiv. Wimbledonis ühendab 29-aastane tennisist jõud serblanna Alexandra Kruniciga.

Pärast sissetungi Ukrainasse on Venemaa ja Valgevene tennisistid saanud turniiridel osaleda neutraalse lipu all. Wimbledoni juhid võtsid vastu aga kindla otsuse: agressorriikide sportlasi võistlema ei lubata.

Eelkõige paarismängijana tuntud Dzalamidze on võitnud selles formaadis kaks WTA-tiitlit. Suurel slämmil on ta parimal juhul jõudnud teise ringi.

Wimbeldoni turniiri põhitabeli mängude alustatakse 27. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles