AMETLIK ⟩ Euroopa üks paremaid korvpallitreenereid pääses Venemaalt tulema

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Dimitrios Itoudis.
Dimitrios Itoudis. Foto: INA FASSBENDER/AFP/Scanpix

Istanbuli Fenerbahce korvpallimeeskond teatas, et uueks peatreeneriks palgati Dimitrios Itoudis, kellega sõlmiti kolmeaastane leping.

Septembris 52. sünnipäeva tähistav kreeklane juhendas 2014. aastast alates Moskva CSKA-d. Itoudis vedas tiimi kahel korral Euroliiga meistriks (2016 ja 2019) ja valiti mõlemal korral ka parimaks treeneriks.

Mullu mais pikendas ta CSKAga lepingut kahe aasta jagu. Pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse jäi ta klubile hooaja lõpuni kindlaks, ent pärast VTB Ühisliiga lõppu, kus jäädi finaalis alla Peterburi Zenitile, kontraht lõpetati.

«Otsustasime, et meie teed lähevad klubiga lahku. Aga see pole hüvastijätt, näeme veel,» ütles Itoudis viimase mängu järel pressikonverentsil.

Tema liitumisest Fenerbahcega sahistati juba mõnda aega. Aga ametlik kinnitus saabus alles nüüd. CSKA-st lahkudes jättis Itoudis, kes tüürib ka Kreeka rahvuskoondist, mulje, et tal polegi uut kosilast.

«Tean vaid, et kohe kui Kreekasse jõuan, ootab mind rahvuskoondis. Et oleks selge: minu järgmine klubi on Kreeka meeskond. Jõudsime selles osas [klubi presidendi] Andrei Vatutiniga ühele meele,» vastas ta paar nädalat tagasi ajakirjanike arupärimisele.

2017. aastal esimese Euroliiga tiitli võitnud Fenerbahce tänavu play-off'i ei jõudnud. Küll aga alistati Türgi liiga finaalis tugevaima eurosarja kahe viimase aasta meister, linnarivaal Anadolu Efes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles