BLOGI ⟩ Verstappen noppis pingelises heitluses Kanadast hooaja kuuenda etapivõidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: Chris Helgren/Scanpix

Kuninglikus vormelisarjas sõideti Kanadas hooaja üheksas etapp. Montreali Gilles Villeneuve ringrajal triumfeeris Max Verstappen, kes teenis juba hooaja kuuenda etapivõidu.

Enne võistlust:

Kanadas on olnud väga keerulised ilmaolud. Kui reedesed vabatreeningud sõideti päikesepaistel ning slick rehvidega, siis laupäeval hakkas meeletult vihma sadama.

Juba viimasel vabatreeningul said sõitjad ennast ettevalmistada vihma- ja vahepealsete rehvide kasutamiseks. Sarnastes oludes kihutati ka kvalifikatsioonis.

Ajasõidus näitas parimat minekut valitsev maailmameister Max Verstappen, kes oli heitlikutes oludes selgelt kõige julgem. Hollandlane noppis hooaja teise parima stardikoha ning see annab hea võimaluse jahtida ka aasta kuuendat etapivõitu.

Kvalifikatsioonis pakkus aga kõige suurema üllatuse Fernando Alonso, kes suutis Alpine'iga koha esirivis välja sõita. Ta jäi Verstappenile alla küll 0,645 sekundiga, ent edestas üsna kindlalt Carlos Sainzi ja Lewis Hamiltoni.

Üsna huvitav saab olema näha, kuidas edeneb Kanadas ka Charles Leclerc. MM-sarja kolmas mees peab erinevate karistuste tõttu stardima stardirivi lõpust. Monacolane alustab võistlust 19. positsioonilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles