Vägeva lõpuspurdi teinud Eesti neljapaat tõusis MK-etapil poodiumile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson.
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson. Foto: Tairo Lutter

Eesti paarisaeruline neljapaat osales sõudmise MK-etapil Poolas. Tugevas konkurentsis teeniti teine koht.

Enne medalisõitu oli Eesti sõudeneliku juhendaja Veikko Sinisalo optimistlik ning uskus meeste võimetesse. Pool Tokyo OMi koosseisust välja vahetanud – Tõnu Endreksoni ja Allar Raja kõrval on nüüd märksa nooremad mehed Johann Poolak ja Mihhail Kuštein – peatreener tõdes, et treeningurežiimilt võistlema tulnud mehed on esimesel kõval sõidul heas hoos. «Poolak ja Kuštein sõidavad oma esimest MK-finaali, kui kõik välja tuleb, võitleme medali eest,» arvas Sinisalo.

Nii ka läks, ent selleks tuli meestel väga palju vaeva näha. Eelsõitudest ei suutnud eestlased otse pääsu finaali tagada. Lohutussõidus jäädi alla ainult Hiina nelikule ning nõnda avanes võimalus A-finaalis osaleda.

Medalisõidus alustasid eestlased mõõdukas tempos ning poolel distantsil heideldi 2.-4. kohani. Ainult Hiina nelik oli konkurentidelt eest sõitnud. Võistluse lõpus tõstsid Eesti koondislased tempot ning marulise lõpuspurdi tulemusel teenitu Poznanist teine koht. Võidu noppis Hiina paatkond ning kolmanda kohaga pidi leppima Poola esindus.

«Täna olid väga keerulised tingimused: pidevalt puhus tugev küljetuul, mis sundis meid alguses stabiilsemat ja mõnevõrra madalama tempoga sõitu otsima,» rääkis Endrekson, arvates, et selline taktika nelikule edu tõigi.

Kahekordne olümpiamedalist arvas, et ükski võistkond MK-etapiks eriettevalmistust ei teinud, kuna kõigil on silme ees suve teises pooles toimuvad Euroopa ja maailmameistrivõistlused.

«Algus on olnud ilus, meil on paadis kõik tugevad töömehed,» hindas vanameister, nentides, et tulevikus edu saavutamiseks on vaja kahe jalaga maa peale jääda.

Poznani MK-etapi A-finaali tulemused

  1. Hiina 5.58,44
  2. Eesti 6.00,18
  3. Poola 6.00,44
  4. Holland 6.02,42
  5. Šveits 6.05,85
  6. Tšehhi 6.08,22
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles