Ukraina kaitseks relva haaranud Ussõk jõudis tiitlimatšiks Joshuaga kokkuleppele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oleksandr Ussõk.
Oleksandr Ussõk. Foto: Frank Augstein

Ukraina sporditäht Oleksandr Ussõk asub 20. augustil Saudi Araabias enda raskekaalu meistrivöid kaitsma. Talle seisab korduslahingus vastu Anthony Joshua.

Esialgu tänavu kevadel toimuma pidanud matš leiab nüüd aset 20. augustil ning endiselt on võistluspaigaks valitud Saudi Araabia. Mõlema mehe tiimid jõudsid sel nädalal viimastes punktides kokkulepele ning nüüd alustatakse viimaste ettevalmistustega lahinguks.

Ussõk ja Joshua esimene tiitlimatš toimus 2021. aasta septembris. Toona võttis Ukraina sporditäht ühehäälse võidu Joshua üle. See oli seejuures ukrainlasele karjääri 19. võiduks ning kaotusekibedust pole ta veel tundnud.

Praegune raskekaalu maailmameister Ussõk soovis tegelikult Joshuaga võimalikult vara kordusmatši pidada, ent Venemaa sissetung tema kodumaale lükkas kõik plaanid edasi. Ta liitus viivitamatult Ukraina armeega ning haaras relva, et võidelda Venemaa vägede vastu. Pärast mõne nädalast võitlust lubati tal eriloaga Ukrainast lahkuda, et valmistuda just Joshuaga lahinguks.

20. augustil on Saudi Araabias nõnda mängus nii WBO, IBF-i, IBO kui ka WBA meistrivööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles