Barcelona endine tähtmängija mõisteti maksupettuse eest vangi

Christopher Krutto
Copy
Samuel Eto'o (vasakul) hoidmas koos Xavi Hernandeziga Meistrite liiga trofeed.
Samuel Eto'o (vasakul) hoidmas koos Xavi Hernandeziga Meistrite liiga trofeed. Foto: imago images / Ulmer/Teamfoto/Scanpix

Endine Kameruni tippjalgpallur Samuel Eto’o mõisteti Hispaanias maksupettuse eest 22 kuuks vangi.

41-aastase Eto’o karjäär lõi õitsele Hispaanias. Kõige eredamad aastad olid siis, kui ta esindas 2004-2009 aastani Barcelona jalgpalliklubi. Just sellel perioodil saatis endine ründaja korda ulatusliku maksupettuse.

Nimelt kandis Eto’o oma pildiõigused agendi Jose Maria Mesallesi mahitusel Ungaris asuvale firmale ning esitas, et oli nende eest tulu teeninud just seal. Miks? Sest Ungaris on üks madalamaid maksumäärasid Euroopas.

Kuigi Eto’o mõisteti maksupettuse eest 22 kuuks vangi, siis reaalselt ta karistust kandma ei pea. Küll peab ta tasuma pettuse kaudu teenitud 3,7 miljonit eurot ja lisaks veel 1,8 miljoni euro suuruse trahvi. Samuti mõisteti vangistus ja trahv välja tema endisele agendile Mesallesele.

«Tunnistan fakte ja maksan tagasi, mille võlgnen. Soovin teha selgeks, et olin siis laps ja tegin seda, mida mu endine agent Jose Maria Mesalles – kes oli mulle isakuju eest – mulle ütles,» sõnas Eto’o kohtus.

Ta pole kaugeltki esimene jalgpallur, kes Hispaanias maksupettuse eest süüdi on mõistetud. Sarnane saatus on tabanud ka näiteks Cristiano Ronaldot, Lionel Messit ja Neymari.

Eto’o on üks läbi aegade edukamaid Mustalt Mandrilt pärit jalgpallureid. Ta valiti neljal korral Aafrika parimaks mängijaks ja esindas lisaks Barcelonale veel ka Madridi Reali, Milano Interit ja Londoni Chelseat. Oma mängijakarjääri lõpetas ta 2019. aastal Kataris ning hetkel on Eto’o Kameruni jalgpalliliidu president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles