Põetajaid süüdistatakse Maradonale 12 tundi kestnud agoonia tekitamises

Karl Mihkel Eller
Copy
Diego Maradona.
Diego Maradona. Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP/Scanpix

Argentina ametivõimud esitavad Diego Maradona surmas süüdistuse kaheksale inimesele. Kohaliku meedia andmetel on nad kõik endise jalgpallitähe ümber olnud meditsiinimeeskonna liikmed, keda süüdistatakse ebaõnnestunud hooldamises.

Meditsiinitöötajad antakse kohtu ette tahtliku surma põhjustamises. Argentina jalgpallilegend Maradona suri 2020. aasta novembris oma kodus.

Kaheksa süüdistava hulgas on neurokirurg, psühhiaater, psühholoog ning teised arstid ja õed, kes Maradona ravi koordineerisid. Prokurör väidab, et meditsiinimeeskonna ebakorrektne tegutsemine pani Maradona abitusse seisundisse. Prokurör selgitusel jäeti Maradona voodis lebades saatuse hoolde ning ta suri pärast 12 tundi kestnud agooniat.

Süüdistatavaid ähvardab kaheksa- kuni 25-aastane vangistus. Prokurör väidab, et nad olid peategelased enneolematus, täiesti puudulikus ravis. Kohtuprotsessi kuupäeva ei ole määratud, kuid arvatakse, et see algab alles järgmise aasta lõpus, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Argentina meedia teatel on süüdistus muudetud surma põhjustamisest ettevaatamatuse läbi tahtlikuks tapmiseks. Muuhulgas seetõttu, et ükski süüdistavatest ei proovinud Maradonat aidata.

Maradonat peetakse kõigi aegade üheks parimaks jalgpalluriks. Ta suri 2020. aastal 60-aastaselt oma eramajas Argentinas, seda paar nädalat pärast ajuoperatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles