Esimene mitmest? Kalev/Cramo tõi suvepealinnast täienduse, kelle omadusi Rannula vajab

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Palliga on Hugo Toom.
Palliga on Hugo Toom. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpixs Baltics

BC Kalev/Cramo korvpalliklubi teatas sotsiaalmeedias, et on sõlminud kahe aasta pikkuse lepingu viimasel kahel hooajal Pärnu Sadamas mänginud Hugo Toomiga.

19-aastane Viimsi kasvandik nimetati 2020/21 hooajal Eesti meistrivõistluste parimaks noormängijaks ning krooniti lõppenud hooajal Pärnuga Maarjamaa meistriks. Klubi juhendas Heiko Rannula, kes jätkab peatreenerikarjääri just Cramos.

Oktoobris 20. sünnipäeva tähistav Toom on Rannula sõnul väga õige suhtumise ja tööeetikaga arenev mängumees. «Eelmine hooaeg jäi tal vigastuse tõttu [suuresti] vahele, aga olen kindel, et hooaja alguseks on ta täielikult terve ja valmis. Hugol on omadused, mida mina meeskonnas vajan. Ta on mitmekülgne mängija nii rünnakul kui ka kaitses ja saab oma rollist väljakul hästi aru.

Ootan Hugolt sammu edasi, olen tema arenguga hästi kursis ja tema tugevused pallita mängus rünnakul, lauavõitluses ja kaitses on juba praegu korralikul tasemel, aga juurde panna on palju. Minu silmis on sellised two-way (peab silmas, et on kvaliteetne nii kaitses kui ka rünnakul – H. L.) mängijad väga olulised.»

Toom kostis, et ootab uut hooaega ja platsile naasmist põnevusega ning leping sai tehtud selgete eesmärkide ja vastastikuse usaldusega.

Lisaks Toomile on Cramo uueks hooajaks löönud käed Eesti koondislase, ääremängijast viskekahuri Kristjan Kitsinguga. Treeneritetiimi on täiendatud abitreeneri Brett Nõmmega.

Pikalt Eesti korvpalli valitsenud Cramo jäi eelmisel hooajal tühjade kätega. Kodustel meistrivõistlustel laguneti poolfinaalseerias mängudega 2:0 juhtides Pärnule 2:3, Eesti-Läti liigas kaotati Pärnule veerandfinaalseeria 0:2 ning karikavõistluste finaalis jäädi üllatuslikult alla Tartu Ülikool Maks ja Mooritsale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles