Vene suusasportlaste suur küsimus: kui kaua on «varsti»? (4)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Rossignoli ja Aleksandr Bolšunovi suusad läksid risti.
Rossignoli ja Aleksandr Bolšunovi suusad läksid risti. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Venemaa on küll suur ja lai ning talisport seal popp, kuid agressorriigis on vaid üks firma, mis toodab suuski murdmaa- ja laskesuusatajatele: STC. 

Venemaa sportlaste osalemine novembris algaval MK-hooajal on küll kahtluse all – praeguse seisuga on atleedid rahvusvahelistelt võistlustelt septembrini eemaldatud ning siis vaadatakse küsimusele uuesti otsa, kirjutab Blick –, aga isegi kui nad peaks mingil põhjusel saama startimiseks rohelise tule, peavad ilmselt paljud sportlased läbi ajama senisest kehvemate suuskadega.

Üheks erandiks olevat Aleksandr Bolšunov. Murdmaasuusatamise kolmekordsel olümpiavõitjal oli enne sõda leping Prantsusmaa firma Rossignoliga, kuid ettevõte loobus sõja tõttu koostööst kõikide Venemaa sportlastega. Bolšunovi treener Juri Borodavko andis aga mõista, et sportlane sai enne lepingu lõpetamist suure koguse uusi suuski.

Ent kõik Venemaa sportlased pole nii kuulsad ja õnnega koos kui Bolšunov. Sõja tõttu on veel mitu suusatootjat Venemaa turult lahkunud, nagu näiteks austerlaste Fischer ja Soome firma Amer-Sportsi portfellis olev samuti Austrias loodud Atomic. 

Olenevalt varudest võib seega juhtuda, et ühel hetkel peavad venelased pöörduma STC poole. Venemaa biatloniliidu pealik Viktor Maigurovi sõnul näitas firma toodang eelmisel talvel küll positiivseid märke, kuid tipptasemel suuskade arendamine võtab aega üle kümne aasta.

STC on aga bravuurikas. «Varsti anname oma sportlastele parimad suusad!» teatasid nad. Kelle jaoks on «varsti» kuu, kelle jaoks aasta, kelle jaoks üle kümne aasta...

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles