FOTOD ⟩ Laskesuusakaunitar sai treeningul vigastada

Postimees Sport
Copy
Dorothea Wierer võitis Pekingi olümpiamängudel sprindi pronksi.
Dorothea Wierer võitis Pekingi olümpiamängudel sprindi pronksi. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Kolmekordne laskesuusatamise maailmameister Dorothea Wiereri elas treeningul üle valusa kukkumise: rullsuusa rullikute rikke tagajärjel kukkus ta asfaltteel ja sai tugevaid marrastusi, kuid õnneks ei midagi tõsisemat.

Õnnelik õnnetus juhtus teisipäeval, kui Wierer tegeles oma füüsilise vormi kallal. Ühel järsul laskumisel tuli tema rullsuuskadelt ratas alt ära, mistõttu 32-aastane itaallanna kaotas juhitavuse ja kukkus suurel kiirusel.

Löök kõvale asfaldile jättis Wiereri käsivartele, jalgadele ja näole mitmeid marrastusi ja verevalumeid, kuid õnneks suutis ta kukkumisel tõsiseid vigastusi vältida.

Dorothea Wierer treeningul toimunu kukkumise järel.
Dorothea Wierer treeningul toimunu kukkumise järel. Foto: @dorothea_wierer/Instagram

«Kui kaotad laskumisel ratta,» kõlas vaid tema lakooniline tekst fotode kõrval.

Tõenäoliselt saab ta pärast mõnepäevast pausi taas täiel määral valmistuda eelseisvaks MM-hooajaks. Itaalia parimad laskesuusatajad on oma treeningugraafikut veidi muutnud ja töötavad praegu individuaalsete treeningutega oma vormi kallal, enne kui treeninglaagris uuesti koos ettevalmistusi jätkavad.

Wierer on kolmekordne maailmameister, kaks kulda võitis ta 2020. aastal võidutsedes tavadistantsis ja jälitussõidus. Olümpialt on tal ette näidata kolm pronksi, neist üks individuaalne tänavu Pekingist, kui tuli kolmandaks 7,5 km sprindis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles