Venemaa hokilegend tegi KHLi kohta kurjakuulutava avalduse (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Vjatšeslav Fetissov (vasakul) ja Vladimir Putin.
Vjatšeslav Fetissov (vasakul) ja Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/AP/Scanpix

Venemaa hokilegend Vjatšeslav Fetissovi arvamus Venemaa litterrahvale tõenäoliselt ei meeldi. 64-aastane seitsmekordne maailmameister avaldas, et Kontinentaalse hokiliiga (KHL) tase langeb selgelt, kui sealt lahkuvad välismängijad.

«Välismängijateta läheb KHLi tase alla. Välismaalt pärit mängijad on üldiselt atleetlikumad, nii et konkurents kaob. See on nii lihtne,» analüüsis Fetissov, vahendas Venemaa portaal Championat.

KHL töötab koos Venemaa hokiföderatsiooniga välja uut play-off’i mänguformaati, kus omavahel mängiksid erinevate konverentside meeskonnad. See tähendaks, et idakonverentsi võitja läheks vastamisi meeskonnaga, kes pääses läänes viimasena play-offi ja nii edasi.

See välistab tõenäoliselt tippklubide nagu Peterburi SKA ja Moskva CSKA varajase kohtumise, kirjutas Ilta-Sanomat. Uuenenud formaadiga saab esimeses voorus näha ilmselt paare, mis asuvad geograafiliselt teineteisest väga kaugel.

Varasemalt on Fetissov kiitnud Vladimir Putinit riigis ala arendamise ees, ent jaganud ka nurinat. «Tänu meie presidendile suunatakse hoki taristusse rohkem raha kui kuskil mujal maailmas. Aga siiski ei saa me soovitud tulemusi,» ütles Nõukogude liiduga 1980ndatel kaks olümpiakulda ning hulganisti MM-tiitelid võitnud Fetissov mais.

Mängijana tegi Fetissov tegi suurepärase karjääri, eriti koondise särgis. Fetissov on üks vähestest, kes suutnud teha kübaratriki ehk võita karjääri jooksul Stanley karika (kaks korda), olümpiamängud (ühe korra) ja tulla maailmameisteriks (seitse korda).

Pärast üliedukat spordikarjääri sukeldus Fetissov poliitikasse. Aastatel 2002-2008 töötas ta Venemaa spordiministrina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles