FOTO ⟩ Petmises kahtlustatud rootslanna avaldas bikiinipildi, mis hajutas kõik kahtlused

Postimees Sport
Copy
Ebba Årsjö Pekingi paraolümpial.
Ebba Årsjö Pekingi paraolümpial. Foto: WANG ZHAO/AFP/Scanpix

Kahekordne mäesuusatamise paraolümpiavõitja Ebba Årsjö vaigistas oma kriitikud, postitades Instagrami kontole julge bikiinipildi. Nimelt süüdistati 21-aastast rootslannat, et tema puue pole piisavalt raske ning ta võidab võistlusi liiga lihtsalt.

Årsjö kannatab väga haruldase Klippel Trenaunay Weberi sündroomi all, mis on tüüpiliselt tähendab väga tugevat jalaturset. Rootslanna sõnul on aga paljud seadnud kahtluse alla tema sobivuse parasportlaseks, kuna suusakostüümi alt pole tema vigastus selgelt näha.

«Mõned on isegi hädaldanud ja arvanud, et ma ei peaks paraspordis võistlema või et valetan. Isegi treenerid ja teised sportlased on küsinud, miks ma parasporti teen, kuigi mu jalad tunduvad terved,» ütles Årsjö Aftonbladetile.

Sel nädalal avaldas Årsjö Instagramis pildi, et hajutada kõik kahtlused. Ta poseerib Mallorca mererannal bikiindes ja tema parem jalg paljas. «Kuulge kutid, siin ma olen. Ärge unustage olla endale meelejärgi,» kirjutas atleet Instagramis.

Ta ütles Aftonbladetile, et kuni 18. eluaastani ta varjas oma puuet, kuid otsustas seda nüüd avalikult näidata, et aidata inimesi, kes võitlevad välimuse ebakindlusega. Mäesuusataja sõnul koges ta ise vigastuse tõttu pikka aega ebakindlust, kuid enam ta selle pärast ei muretse.

Årsjö võitis Pekingi paraolümpial kullad alpikahevõistluses ja slaalolmis. Kiirlaskumises võitis ta pronksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles