Miljoneid loopiv Manchester City soetas endale Inglismaa jalgpallikoondislase

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalvin Phillips.
Kalvin Phillips. Foto: ULMER via www.imago-images.de/Scanpix

Manchester City jätkab enda klubi tugevamaks muutmist. Värskeimaks liitujaks on Inglismaa koondise poolkaitsja Kalvin Phillips.

Phillips on kogu karjääri mänginud Leeds Unitedis, millega tõusti ka 2020. aastal Inglismaa kõrgliigasse. Alates sellest hetkest on Phillipsi karjäär läinud üha ülesmäge. Ta valiti kohe ka EMile sõitvasse Inglismaa koosseisu ning tal õnnestus mängida ka EM-finaalis, kus kodusel Wembleyl tunnistati penaltiseerias Itaalia paremust.

Kaks hooaega Inglismaa kõrgliigas tõestasid, et Phillips suudab mängida stabiilselt hästi kõige kõrgemal tasemel. Nõnda seostatigi teda mitme Inglismaa tippklubiga, kes teda sel suvel jahtisid.

Otsustava pakkumise tegi Manchester City, kes maksis keskpoolkaitsja eest 55 miljonit eurot. Temast sai klubi ajaloo kopsakaim müügitehing. Enne seda hoidis säärast rekordit Rio Ferdinand, kes siirdus 2002. aastal 48 miljoni euro eest Manchester Unitedisse.

Manchester City on tegemas väga aktiivset suve. Nende tähtedearmeega on liitunud juba nii Erling Haaland kui ka Argentina koondislane Julian Alvarez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles