Ukraina peab sõja tõttu loobuma EM-finaalturniiri korraldamisest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ukraina võrkpallikoondis.
Ukraina võrkpallikoondis. Foto: Mihkel Maripuu

Ukraina võrkpalliliidu president Mõhhail Melnõk kinnitas, et järgmisel aastal toimuv EM-finaalturniir nende riiki ei väisa.

Euroopa võrkpalliliit olevat Melnõki sõnul küsinud, kas Ukraina suudab võõrustada järgmisel aastal EM-finaalturniiri ühe alagrupi kohtumisi, ent praeguses olukorras pole see võimalik. Tegelikult polnud Ukraina võrkpalliliidu presidendi sõnul see juba enne võimalik, kuna selleks tulnuks vähemalt üht volleareeni renoveerida.

Melnõki sõnul oli renoveerimine planeeritud tänavusse aastasse, ent sõja tõttu pole see ilmselgelt võimalik. Nõnda tuli neil suu korraldamisest puhtaks pühkida. «Aasta möödus ja me ei suutnud midagi selle jooksul ära teha. Sõja tõttu pole see enam ka lähiajal võimalik. Me küll võidame selle sõja, ent võrkpallisaalid pole kõige olulisemad asjad, mida renoveerida, kui rahu peaks naasma,» lausus Melnõk.

Ukrainlase sõnul teatatakse ametlikult Ukrainat asendavast võistluspaigast augustis, mil koguneb maailma volleliidu üldkogu. Melnõki lisas, et neile antakse uuesti võimalus EM-i korraldamiseks 2025. aastal. Nad ka nõustusid sellega, ent ühtegi garantiid ei saanud nad praeguses olukorras mõistagi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles