Venemaaga tihedalt seotud jalgpalliklubil keelati kodustaadionil mänge pidada (1)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Tiraspoli Šerifi meeskond enne Meistrite liiga alagrupikohtumist Real Madridiga.
Tiraspoli Šerifi meeskond enne Meistrite liiga alagrupikohtumist Real Madridiga. Foto: AP/Scanpix

UEFA teatas reedel Moldova jalgpalliklubile Tiraspoli Šerifile, et nad ei või Meistrite liiga kohtumisi oma kodustaadionil pidada.

Eelmisel hooajal Meistrite liigas hilisemat võitja Madridi Reali 2:1 alistanud Tiraspoli Šerifil on eesootavateks kvalifikatsioonimängudeks kästud UEFA poolt leida uus kodustaadion. «Arvestades ulatuslikku sõjategevust, mille käigus tungis Venemaa armee Ukrainale kallale, otsustas UEFA klubisarjade komitee, et Moldova Transnistra piirkonnas UEFA mänge ei peeta,» ütles UEFA avalduses.

Šerifi kodulinn Tiraspol asub Ukraina piiri lähistel asuv Transnistrias, mis ütles Moldovast lahti 1992. aastal pärast sõjalist konflikti Moldova armee ja Venemaa separatistide vahel. Ametlikult on tegu Moldova koosseisu kuuluva piirkonnaga, aga riik ise peab ennast autonoomseks piirkonnaks.

Klubi asutaja on endine KGB agent Viktor Gušan.

Moldova valitsev meister peab 6. ja 13. juulil tänavuse Meistrite liiga esimesed eelringi kohtumised Bosnia klubi Mostar Zrinjski vastu. «Šherifil on palutud oma kodumängudeks UEFA klubivõistlustel leida alternatiivne mängupaik väljaspool Transnistria piirkonda, seni kuni kehtib piirkonnas mängimise keeld,» teatas UEFA.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles