Rallispets imelaps Rovanperäst: ta hakkas vist enne autoga sõitma kui käima

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

Aastal 2022 on autoralli MM-sarja täielikult valitsenud 21-aastane soomlane Kalle Rovanperä. Punktitabelis 65-punktilist edu hoidev Toyota esisõitja on konkurentide vastu näitamast sellist ülevõimu, mida pole nähtud Sébastienidel 17 aastat – Loeb võitis üheksa, Ogier kaheksa tiitlit – kestnud dünastiast saadik.

Meie põhjanaaber on kuue esimese ralliga noppinud neli võitu ja teeninud kolme etapi punktikatselt maksimaalsed viis silma. Sõita on küll veel seitse etappi ehk üle poole hooajast, aga Rovanperä tänavune edu on kõike muud kui juhuslik. Tiitel näib tema kaotada.

Muljet avaldav pole olnud ainult noore rallimehe kiirus, vaid ka küpsus ja enesekindlus. Rovanperä hiilguse taustal on võib-olla mõnel rallifännil ununenud, et hooaja avaetapi Monte Carlo esimesel kahel päeval ei saanud ta absoluutselt uuest hübriidautost sotti ning kaotas teisel katsel ka Rally2-autoga sõitnud Andreas Mikkelsenile.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles