Knopka rikkus eestlase tiitlivõistluse

Postimees Sport
Copy
Kevin Vabaorg Taanis toimunud triatloni poolpika distantsi EMi finišis.
Kevin Vabaorg Taanis toimunud triatloni poolpika distantsi EMi finišis. Foto: Erakogu

Taanis toimunud triatloni poolpika distantsi Euroopa meistrivõistlustel saatis Kevin Vabaorge rattarajal ebaõnn ning seetõttu pidi ta leppima meeste Pro klassis alles 20. kohaga.

Vabaorg ujus 1,9 kilomeetrit ajaga 23.05, sõitis rattaga 90 kilomeetrit ajaga 2:56.22 ning jooksis 21,1 kilomeetrit tulemusega 1:23.52. Koguaeg 4:49.42 andis meeste Pro grupis 20. koha. Seejuures sõitis Vabaorg rattarajal üle knopka, mis lõhkus eestlase rattal rehvi, kui teise vahetusalani oli jäänud kümme kilomeetrit.

«Päev algas enda kohta positiivselt ja hea enestundega. Ujumise alguses oli vaja oma koha eest võidelda ja positsiooni hoida. Jään ise esimese alaga rahule,» rääkis Vabaorg peale võistlust. «Rattadistantsil kahjuks lõpetas minu päeva tühi esirehv. Leidsin ühel väikese teelõigul knopka ning sõitsin tühja rehviga vahetusalasse, et võistlus ikkagi lõpuni teha ja tulemus protokolli saada.»

Esikoha pälvis kodupubliku rõõmuks Daniel Baekkegard ajaga 3:40.11 kaasmaalase Miki Tagholti (3:42.12) ja hispaanlase Pablo Dapena Gonzaleze (3:44.25) ees. Naiste seas oli parim inglanna Emma Pallant-Browne ajaga 4:07.07.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles