MM-tiitli suunas liikuv Kalle Rovanperä: on üsna selge, et meil on kiireim ja tugevaim auto

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä tunamullusel Keenia MM-rallil.
Kalle Rovanperä tunamullusel Keenia MM-rallil. Foto: Toyota GAZOO Racing

Autoralli MM-sarjas sõideti möödunud nädalavahetusel hooaja kuues etapp, milleks oli Keenia Safari ralli. Juba neljandat korda sel hooajal noppis võidu Kalle Rovanperä, kes praegu liigub vääramatult MM-tiitli suunas.

21-aastane soomlane näitas Keenias kaalutletud sõiduviisi ning see kandis ka vilju. Ta võitis ralli koguni 52,8-sekundilise eduga meeskonnakaaslase Elfyn Evansi ees. Seejuures teenis Toyota Keenias lausa nelikvõidu.

Rovanperä ei olnud pärast järjekordset triumfi kitsi kiitusega meeskonna suunas. «On üsna selge, et meil on kasutada tugevaim ja kiireim auto MM-sarjas,» lausus soomlane. «Mõistagi pole Keenias vaja olla kõige kiirem, aga vähemalt olime tugevaimad. Väga üllatav oli, et meil ei tekkinud ühtegi probleemi terve nädalavahetuse jooksul.»

MM-sarja liidrina jätkav Rovanperä liigub selgelt MM-tiitli suunas. Tal on punktitabelis koos 145 silma ning lähimat konkurenti edestab ta 65 punktiga. See tähendab, et ka kahe ralli katkestamise korral on ta endiselt esikohal. MM-sarja lõpuni jääb veel sõita seitse osavõistlust.

Järgmine MM-ralli toimub aga juba 14.-17. juulini Lõuna-Eesti teedel sõidetaval Rally Estonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles