Võimaluse teeninud eestlane liitub ootamatult MM-sarjaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: MX Mania

Motokrossi MM-sarjas osalev meeskond Gebben van Venrooy Yamaha ja Leedu sõitja Arminas Jasikonis langetasid ühiselt otsuse, et sõitja karjäärile oleks parem, kui ta MXGP sarjas osalemisest pausi teeks. Asendussõitjana palgati meeskonda Eesti sõitja Harri Kullas.

Meeskonnal on hea meel teatada, et nad sõlmisid asendussõitjana lepingu Harri Kullasega, kes võistleb MXGP motokrossi maailmameistrivõistlustel kogu ülejäänud hooaja. Kullas teeb oma debüüdi Gebben van Venrooy Yamaha meeskonnas Loketis Tšehhi Vabariigis 16.-17. juulil toimuval etapil.

Yamaha on Kullasele hästi tuttav mootorratas, sest ta on võistelnud tippkonkurentsis nii Briti meistrivõistlustel kui Ühendkuningriigi MX National sarjas meeskonnas Cab Screens Crescent Yamaha.

Vaatamata sellele, et Kullas on viimastel aastatel keskendunud võistlemisele Suurbritannias, on tal rikkalik kogemus maailmameistrivõistlustel nii MX2 kui ka MXGP klassis. Pärast paariaastast eemalviibimist on Kullas motiveeritud saavutama tugevaid tulemusi kõrgeimal tasemel võidusõidus.

«Olen selle võimaluse eest Gebben Van Venrooy Yamaha meeskonnale väga tänulik. Olen meeskonda paar aastat jälginud ja see näeb hea välja. Mul on hea meel nendega liituda. Tunnen, et olen oma sõiduga praegu heas kohas ja haaran sellest võimalusest kahe käega kinni.

Kindlasti on võidusõit MXGP-tasemel väga intensiivne ja see ei saa olema lihtne, kuid ma annan endast 100% ja naudin iga etappi. Tänan oma praegust Briti meistrivõistluste Cab Screens Crescent Yamaha meeskonda, kes toetab väga positiivselt seda, et minu kalendrisse lisanduvad maailmameistrivõistlused,» lausus Kullas pressiteate vahendusel.

«Gebben Van Venrooy on Harri Kullase liitumise üle õnnelik. Kui on võimalus oma meeskonda kaasata Harrile omase hoiaku ja võimetega sõitja, siis ei pea selle üle pikalt juurdlema. Meeskond püüab lühikese ajaga teha kõik endast oleneva, et Harri tunneks end meeskonnas ja ratta seljas koduselt. Ootame huviga Loketit,» lisas meeskonnajuht Klaas Hattem.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles