Mängu eel pidutsenud Madridi Reali staar: hävitasin kõik, mida üritasin ehitada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thomas Heurtel (vasakul) ja Trey Thompkins jäid oma rumaluse tõttu pingile.
Thomas Heurtel (vasakul) ja Trey Thompkins jäid oma rumaluse tõttu pingile. Foto: Juan Carlos GarcíA Mate/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Madridi Reali korvpallimeeskonna mängujuht Thomas Heurtel pidi oma rumaluse tõttu hooaja viimaseid mänge kõrvalt vaatama.

Prantsusmaa koondise pallur otsustas 30. märtsi õhtul, päev enne Euroliiga mängu Ateenas sealse Panathinakosega, koos Trey Thompkinsi ja Guerschon Yabuselega minna kohalikku ööelu avastama. Pidu venis pikale ja mängumehed jäid vahele. 

Kui Yabusele pääses rahatrahviga, siis ülejäänud kaks eemaldati ajutiselt meeskonnast. Thompkins hooaja lõpus rohkem platsil ei käinudki, Heurtel teenis ühes Hispaania liiga play-off'i matšis kolm minutit. 

«Heurteli ja Thompkinsi osas tegin mina otsuse. Minu ülesanne treenerina on probleemiga tegeleda. Kaks mängijat enam tiimiga ei treeni,» ütles Reali peatreener Pablo Laso vahetult pärast juhtunut.

Nüüd meenutas kevadet ka Heurtel ise. «Olnuks isekas, kui hakanuks keset play-off'i toimunut kommenteerima. Ma ei tahtnud meeskonda kahjustada. Tegin lihtsalt trenni. Mulle öeldi, et võin tiimiga uuest liituda. Lootsin, et saan finaalides korralikult mängida,» ütles kogenud 33-aastane mängujuht L'Equipe'ile.

Reali treeneritetiim aga Heurteliga põhimõtteliselt ei arvestanud. Samas ei saa neile ka midagi ette heita, sest Euroliigas jõuti finaali ja kodus napsati Barcelona ees meistritiitel.

«Läksin Ateenas mängueelsel päeval välja. See juhtus raskel hetkel, sest meeskonnal oli käsil kaotusteseeria. Hävitasin kõik, mida olin Reali-suguses suurklubis üritanud üles ehitada,» kahetses Prantsusmaaga tiitlivõistlustel erikarva medaleid võitnud Heurtel.

«Mõne päeva pärast vestlesime ja ma vabandasin peatreeneri ees. Maksin oma vea eest, ta leppis sellega. Ma ei tee seda enam kunagi.»

Samas on Heurtel pettunud, et ta ei saanud teist võimalus: «Palju asjad tunduvad mulle ebaõiglased. Ma ei oskagi mõnda asja selgitada. Olen lihtsalt kindel, et ma suutnuks tiimi aidata. Vahet pole, kas oleksin mänginud viis, kümme või 20 minutit. Tahtuks lihtsalt platsile saada.»

Lisaks kurvastas Heurtel, et juhtunu rikkus suhteid tiimikaaslastega. «Minu arvates on meie grupp kogu aeg kokku hoidnud. Kogu tiim tuli isegi mu poja sünnipäeva tähistama. Õhkkond muutus aga jäisemaks. See teeb haiget,» tõdes 2016. aasta Euroliiga parim sööduandja.

Heurteli tulevik on veel lahtine. Kogenud pallur aga muretseb, et kevadel toimunu võib mõjuda halvasti tema mainele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles