Kontaveit pikast Covidist: mulle öeldi, et selleks diagnoosiks on liiga vara

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Pettunud Anett Kontaveit Wimbledonis.
Pettunud Anett Kontaveit Wimbledonis. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 3.) on küll öelnud, et talle meeldib väga murul mängida, kuid tõsi on ka see, et tema parim tulemus Wimbledonis on võrreldes teiste suure slämmi turniiridega kõige kehvem: ta on parimal juhul jõudnud kolmandasse ringi ehk 32 parema hulka. Tänavu piirdus eestlanna teise ringiga, kaotades Saksamaa kolmandale numbrile Jule Niemeierile (WTA 97.) 4:6, 0:6.

Esimest korda maailma edetabeli esikümne mängijaga kohtunud Niemeier andis kohe mõista, et vaatamata tema kohast WTA pingereas tuleb Kontaveidil raske tööpäev. Sakslanna andis tuld nii tugeva servi – kiiremad pallingud ulatusid umbes 190 km/h-ni, mis on naiste tennises muljet avaldav – kui ka ründelöökidega ega lubanud Kontaveidil lahingusse sisse elada.

Kui avaseti võitmiseks piisas Niemeieril vaid ühest murdepallist, siis teises setis ei jätnud 22-aastane Dortmundist pärit tennisist Kontaveidile võimalust. Murdepunktiks osutus seti algus. Esimeses geimis tegi eestlanna seisult 30:30 kaks järjestikust topeltviga. Umbes seitse minutit kestnud teises geimis pusis Kontaveit kõvasti vastu, aga lõpuks pääses Niemeieri agressiivsus maksvusele. 0:2 kaotusseisust kaotas teine asetus oma pallingugeimi kohutava topeltveaga, kus teine serv polnud isegi lähedal üle võrgu minemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles