Ronaldo nõuab teda vägistamises süüdistanud naiselt suurt summat

Postimees Sport
Copy
Cristiano Ronaldo ja Kathryn Mayorga 2009. aastal Las Vegase ööklubis.
Cristiano Ronaldo ja Kathryn Mayorga 2009. aastal Las Vegase ööklubis. Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK/AP

Manchester Unitedi vutistaar Cristiano Ronaldo nõuab 626 000 dollarit Kathryn Mayorgalt ehk naiselt, kes süüdistas teda vägistamises.

Mayorga tuli neli aastat tagasi lagedale väidetega, justkui oleks Ronaldo teda 2009. aastal ühes Las Vegase hotellis vägistanud. Süüdistuse kohaselt astus portugallane 13. juuni varahommikul Mayorgaga tahte vastaselt vahekorda. Sama kuupäeva pärastlõunal võttis Mayorga ühendust politseiga. Ta toimetati haiglasse, kus läbis standardse vägistamisohvritele tehtava kontrolli. Mayorga ei avaldanud politseile oma ründaja nime, piirdudes märkustega, et tegu oli avaliku elu tegelase ja sportlasega.

2010. aastal sõlmiti Ronaldo ja Mayorga vahel kokkulepe, mille kohaselt maksis Ronaldo ameeriklannale 375 000 USA dollarit, vastuteenena kirjutas Mayorga alla lepingule, mis keelas tal «väidetavast juhtumist» (just selline oli kokkuleppesse kirja pandud sõnastus – toim) ükskõik kellele ükskõik millistel tingimustel rääkida.

2018. aastal otsustas Mayorga siiski kohtuuksed avada, kui esitas portugallasele miljonitesse – väidetavalt kuni 25 miljonit – dollaritesse ulatuva kahjunõude. Kuu alguses leidis aga kohtunik Dorsey, et sellel nõudel pole alust, kuna naise kaasus oli üles ehitatud lekitatud ja varastatud konfidentsiaalsetele dokumentidele.

Ühtlasi tõstis kohtunik esile, et Mayorga advokaat Leslie Mark Stovall on kohtuprotsessi ajal käitunud ebaeetiliselt ja halvustanud nii USA õigussüsteemi kui ka vastasleeri.

Nüüd tahab Ronaldo, et Mayorga maksaks kinni tema kohtukulud. Ronaldo advokaadi sõnul kulus tal kaasusele 1200 töötundi ning ühe töötunni hind jääb vahemikku 350–850 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles