EALi president Vipsi juhtumist: Red Bulli reaktsioon oli õiglane (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Toivo Asmer.
Toivo Asmer. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti autospordiliidu (EAL) presidendi Toivo Asmeri sõnul polnud Red Bullil teist valikut, kui Jüri Vips enda akadeemiast välja visata.

Pärast nädal kestnud uurimist teatas Red Bull, et lõpetab Vipsiga lepingu. Põhjuseks oli eestlase rassistlik ja homofoobne sõnakasutus Twitchi striimis.

«Ma pean ütlema, et internet on üks hull asi. Noored, vaadake ette, mida te sinna kirjutate,» rääkis Asmer Vikerraadio saates «Uudis+.» «Nad pidasid eelmise aasta tiimikaaslase Liam Lawsoniga mingit jahti seal, ma seda mängu ei tea. Nad andsid võimaluse fännidele seda üle maailma jälgida. Jüri Vipsi väljaütlemine oli erakordselt tobe ja nõme ja rumal. Ta oleks pidanud 21-aastaselt andma aru, mida ta räägib ja ütleb. Seal oli üks N-sõna ja teine väljend roosale värvile.»

Asmeri sõnul oli Red Bulli reaktsioon kiire ja õiglane. «Red Bull ei vaata ainult F1 tiimi, see on suur kontsern. Seal väga jälgitakse, mis Red Bulli ümber toimub. Väljendid, mis solvavad mustanahaliste ja geide kogukonda, võivad kaasa tuua suure miinuse. Ma küll spekuleerin, aga võib-olla tuli peakontorist esimene kõne, et see vend, Jüri Vips, koheselt tiimist välja visata,» rääkis Asmer.

Asmeril on kahju, et kõigest paari sekundiga läks luhta aastatepikkune töö. Samas on ta veendunud, et Vipsi võidusõitjakarjäär pole veel läbi. «Peab meeles pidama, et inimestel on haugimälu. Asjad, mis täna on aktuaalsed, lähevad meelest. Kõik, kes täna sõnadega Vipsi tapavad, saavad aru, et ta tegelikult pole rassist,» lausus Asmer ja tõdes, et maailmas on teisigi sarju peale vormel 1.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles