Pühapäeval toimub 15. Tallinna suusamaraton

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41. Tartu maraton.
41. Tartu maraton. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval leiab aset Estoloppet 2012 pikamaasuusatajate sarja viies etapp, 15. Tallinna suusamaraton. Lähe 42 km pikkusele distantsile antakse kell 11.00 ja  21 km rajale minejad stardivad veerand tundi hiljem.

Traditsiooniliselt on eraldi stardid ka kõige pisematele, mis saavad alguse kell 11.20.

Kõrvemaal peetava  maratoni peakorraldaja Jüri Voodla sõnul on raja põhi väga heas korras ning samuti on nädalavahetuseks oodata ideaalset väheste miinuskraadidega päikeselist suusailma.

Suusataja ja treener Kaili Sirge julgustab Tallinna suusamaratonil jõudu proovima kõikidel algajatel ning eriti just õrnema soo esindajatel. «Antud rada on suhteliselt kerge reljeefiga ning kõigile jõukohane. Kui lühematel distantsidel pead täiega pingutama, siis maratonide tempo on natuke rahulikum, saad minna ja nautida. Kui on raske, siis võtad aeglasemalt ning taastud. Pealegi on massiüritustel alati selline hea kambavaim ning rajalt võib leida mõne uue tuttava, kellega koos lõpuni pingutada.Üksi on seda kindlasti raskem teha,» soovitab endine Eesti suusakoondise liige ja kogenud maratonidel osaleja.

Eelregistreerimine vabatehnikas sõidetavale Tallinna suusamaratonile lõpeb täna südaööl, viimasel minutil otsustajad saavad end kirja panna pühapäeva hommikul vahetult enne starti.

Estoloppeti suusamaratonidele on võimalik registreeruda veebilehel www.sportinfo.ee.  Infot ja tulemusi Estoloppeti maratonide kohta leiab www.tartumaraton.ee/estoloppet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles